Spöket heter foglossning.

Bara 18-19 veckor kvar nu tills det är dags. Känns som en evighet! Men skönt att kunna räkna neråt.
Var på besök hos Storken idag, blev inte klokare när jag gick därifrån. Känns som att jag befinner mig i ett hopplöst läge. Började med att diskutera hur jag mår. Berättade om mina akuta besök på sjukan, min värk, min trötthet & alla jobbiga situationer att befinna sig i. Fick konstaterad Foglossning, & hon sa till mig att använda stödbältet även fast jag sa att det bara blev värre eftersom min mage blir alldeles för öm av det.. Men foglossning var tydligen positivt att ha, för så ska det ju vara.. Hm! Som vanligt, allt är normal, inprincip kan hon säga nästa gång "ha ont, det är bra", tydligen är det verkligen skit bra att ha ont!! För det gör ju bara Ont.. Irriterad är jag av att höra allt bullshit. Hade förväntat mig ett bättre svar än så. Men ja, jag ska inte sära på benen, resa mig upp från liggande på sidan & vila när jag behöver. Allt jag redan har tänkt på eftersom jag har fått läsa mig till hur jag ska hantera min vardag. Har det underlättat? Pratades om att jag skulle träffa läkaren den 15 december, deltidssjukskrivning på gång, men att jag skulle känna på tanken i en vecka tyckte hon. Jag ville mer känna på tanken hela december ut och då gav hon förslaget att vi kunde ta en tid i januari istället. Men jag sa att jag skulle känna lite på det och höra av mig. Det togs blodtryck vilket låg perfekt. Blodet var också kanon och det behövdes inget järn. Däremot är min vilopuls alldeles för hög, vilket inte var bra. Men jag fick inget svar på varför det inte var bra. Har dessutom vita blodkroppar i urinet, anatar att det är en urinvägsinfektion som spökar.. Vi lyssnade även på hjärtljuden & allt var fint! I mars ska vi på föräldrarutbildning, hoppas det finns lite trevligt folk med i vår grupp :)
Så ser det ut. Inte klokare än innan.

Är lite bitter & allmänt trött. Vill ju kunna njuta lite nu!

Ultraljud i V.20

Idag blev det att se den "lilla" Smulan igen :) Han/hon växer enligt kurvan och allt såg fint ut! Vi fick se hjärtat, kolla så att alla kammare fanns där och det gjorde dem! Vi kollade magsäcken/buken, urinblåsan, hjärnan, lillhjärnan & ryggraden. Allt var fint och inget saknades eller var oroväckande! Min moderkaka ligger i bakvägg men som tur var inte för långt ner så den ligger ivägen för livmodertappen. Därför känner jag dessutom sparkar och rörelser väldigt tydligt utanpå magen eftersom det inte finns något som hindrar rörelserna. Niklas frågade lite nyfiket ifall hon hade sett något kön fast även att hon ansträngde sig så kunde man inte så något. Så hemligheten förblir hemlig till april, fast inget oss emot! Lårbenet mätte 20+6 (alltså BF 5 april) medan huvudet mätte 19+6 (BF 12 april, vilket jag hade sen innan). Så vi kör fortfarande på det men att möjligheten finns att den kan komma lite tidigare iaf!! Helt perfekt :) Vi fick med oss några bilder hem men eftersom Smulan hela tiden slog kullebyttor och vägrade ligga still blev dem inte så jätte bra.. Men vad gör det, vi får ju se han/hon på riktigt om ca 20 veckor!!

Dagen har fortsatt relaitvt lugn eftersom hon rörde så mycket på min livmoder nu har den irriterat upp ordentligt. Så magen går inte att ta på eftersom den är så öm så den som rör lär bli misshandlad :P Det är något som behövs ta upp hos BM nästa tisdag, då jag ska berätta precis hur jag känner och sen får dem hjälpa mig på något sätt. Är livrädd för att värken ska fortsätta nu för det var det som hände förra ultraljudet.. Hoppas inte!



Ha en bra dag!

Det nya åket får vi inte glömma!


Babyskyddet & Ninis :)


Brio Happy Mixed -10 Svart liggdel, svart chassi & lufthjul


Kudde & snutten köpt i Ullared (passade på). Lapptäcket har jag gjort själv i 7:an!


Blev en brun sittdel till vagnen, kul att kunna mixa som man vill.

Urusel kvalitet på bilderna, men bättre än inget :)


Måndag på nytt..

Aj!! Använde precis lite wet hårbottnagningsmedel på mina manliga ben! Helvete vad ont det gjorde!!! Glömde bort mina vackra eksem så när jag skrapade bort och duschade av det var jag precis rödflammig på heeela benen! Så så vart det med mina eksem som jag tyckte hade blivit så himla fina över helgen.. Klantarsel är nog rätt namn! Ville ju bara bli lite fin så jag inte skulle skämmas över att gå halvnaken i simhallen haha!
Förra veckan var en kanon vecka.. Jobbade måndag-fredag. Vickade som lärare på tisdagen och torsdag-fredag var jag idrottslärare. Eftermiddagarna bestod med det "gamla vanliga" fritids :) Trivs som fisken i vattnet ute på Ekdungen och just nu vill jag inte vikariea på någon annan skola! Personalen och barnen vet vad jag går för och man känner sig inte osäker alls längre. Vill inte känna av den där osäkerheten alls nu när självförtroendet har börjar springa uppåt igen.
Helgen har varit bra den med! I fredags blev det kalas för Lollo som fyllde 8 år, varm smörgåstårta och marängsviss. Lördagen bestod av en tripp till vetlanda, kollade på barnvagnar och var på Karlssons. Har hittat favoritvagnen nu, har läst mycket bra om det och en del har berättat en hel del negativt men smaken är som baken. Jag har hittat den jag vill ha. Niklas vet jag inte vad han tycker, mer än att den är dyr. Men jag kan tänka mig att köpa den begagnad och då sparar man minst 4000. Så nu blir det att hålla utkik :) Tycker de flesta vagnarna är så himla trånga idag, bebisen får ju knappt plats.. Jag vill ha en med utrymme och en som inte är så himla låg speciellt för Niklas skull så han inte behöver böja ryggen av sig. Favoriten är Emmaljunga City Cross med City Korg. Hittade en i Linköping på Babyproffsen som var riktigt hög och fin (vet inte modellen på denna), men den är också en favorit! Måste nog kolla upp det! Lördagen avslutades med en tripp till John, Marina, Elvina & Gabriel. Och sen blev det Rappa Kalja och Så mycket bättre hos mamma och pappa innan det var dags för sängen. Igår (söndag) åkte vi till Norrköping. Hade en heldag hos morfar eftersom det var fars-dag. Får alltid ett dåligt samvete när man är tvungen att åka ifrån honom för det märks på honom att hans humör sjunker. Jag får nog se till att åka till han lite oftare, jag bor ju faktiskt nära! Efter besöket hos morfar åkte vi hem till Linköping och sedan vidare ut till Slycke och firade Lasse med Räksoppa och Ostkaka. Ellinor & Sören (Niklas mormor och morfar) var även där och det är alltid lika kul att träffa dem :) Vi bestämde att vi skulle gå November-ljus på onsdag så då får vi ses igen en sväng innan dem åker hem!
Den här veckan består av jobb idag 13-17. Sen får vi se hur det blir med jobb fram till på torsdag.. Jobbar hela helgen nere i Vimmerby vilket betyder runt 30 timmar, så jag tror att jag klarar mig iaf. Nästa vecka blir det med lite tunt om jobb, har inte hört något änsålänge.. Men nästa vecka är det Ultraljud på tisdag och på torsdag ska vi vara med vid besiktningen av den nya lägenheten. Sen är det nästan helg igen och då ska det adventpyntas!

Nu ska jag börja fixa iordning mig för jobb.
Ha det!

V.18 (17+4)


Börjar även synas när jag ligger ner nu, men vissa kvällar är det även ganska platt!


Framifrån (Niklas dök upp med sina händer helt plötsligt, riktigt bebismys, det blir det ofta nu)


Sidan, härligt!

7 timmar i en säng..

I fredags gick jag till vårdcentralen. Framför allt för att jag ville lämna urinprov eftersom jag hade så himla ont i vad jag trodde var min urinblåsa.. Men väl där fick jag inte lämna urinprov utan istället klämde dem och kände på min mage. Vilket var en hemsk upplevelse.. Hade så himla ont i nedre delen av magen, man kunde inte röra mig för det värkte så pass så att jag började gråta. Visste om att magen var öm men inte så pass.
Blev iväg skickad akut till kirurgen och gyn. Väl där, la dem mig på en sjukhussäng som jag sedan låg kvar på i 7 timmar.. Det togs blodprov, urinprov och jag fick näringsdropp.  Blev undersökt av en läkare först (kirurg tror jag).. Han tryckte och kände på magen med hittade inget mysko från hans sida (från början fanns det risk för blindtarmsinflamation, men den misstanken försvann som tur var).
Fortsatte vidare till gyn, där både vaginalt och vanlig ultraljud gjorde. Gynekologen pressade sina händer på magen så in i helvete först för att känna hur läget var! Jag kunde inte ligga still det gjorde så himla ont! Gynekologen var just då Djävulen själv!! Men visst han behövde ju känna efter ordentligt, men det var vedervärdigt! Och just nu hoppas jag att jag inte får honom på förlossningen!!
Fick iaf veta att jag har ligament smärtor. Mina leder i bäckenbotten har tydligen slitit ut sig så pass att dem kan jämföras som gamla och torra gummiband. Så nu är det bara att välja, försöka trycka ihop bäckenet med hjälp av stödbältet över höfterna eller att ha bältet så det lindrar min ischias. Och så ska jag äta panodil fram tills det har gått över (troligtvis efter förlossningen). Varje gång min livmoder rör sig, när bebisen rör sig, så slår det till alla områden runt om därför gör det också ont. Man visste ju att det var trångt där inne men så pass alltså!!

Har sovit rätt så dåligt inatt, tråkigt att inte få bli utvilad. Men än sålänge känns det bara av lite, har inte rört på mig så mycket idag så vi får se hur det blir framåt kvällen. Men jag hoppas kroppen är lite snäll idag.

Lägenheten

Satt och klippte och klistrade lite med tapeterna som vi kommer välja till lägenheten igår i paint. Skickade över bilderna till mamma för att hon skulle få se, så jag tänkte att jag skulle lägga upp dem här i brist på inget att göra :P Man kunde gå in på hemsidorna och tapetsera på låtsas där!


Planlösningen


Köket (kanske blir målat)


Matsalen


Hall & kanske i vardagsrum


Lilla sovrummet


Stora sovrummet

Kommer bli mycket ljusa fäger, men det behövs! Är skönt att ha det neutralt med eftersom det är lättare att lägga till färger när man vill byta osv.. :)

Idag är det lite småsegt. Är riktigt less på att gå hemma! Har liggat ute för att bli bokad hela veckan, men höstlovet satte käppar i hjulet. Saknar Niklas....

Trevligt med lite bilder också :)


Heeela 17 veckor imorgon :)

Tiden rullar på precis som den ska! Var ett tag sen jag skrev men känner att det hade blivit mest klagande i dem inläggen och det är ju inte jätte roligt att läsa. Har mått ganska dåligt tackvare bihåleinflammation, molnadevärk i magen & en förbannad rygg. Var och gjorde KUB-ultraljud den 7 oktober och då blev datumet ändrat till 12 april istället för 16 april, så det var riktigt härligt att höra :) Så en april bebis blir det. Får se vad dem säger på RUL den 23 november, hoppas det blir ännu tidigare i april, haha!

Just nu står nog växten still på magen känns det som, haha! Förra veckan försvann magen helt kändes det som eftersom all svullnad bara försvann poff pang. Så nu är det endast bebismage kvar :) Men syns det gör det allt! Känslan är helt otrolig fortfarande och det är fortfarande jätte svårt att förstå att jag faktiskt ska bli mamma.

Känner nytt hopp i mig nu vilket verkligen behövs, var hos BM igår och fick hjälp om hur jag ska använda mitt stödbälte, fick även tips om att använda knäskydd till mitt högerknä. (Försöker blunda för att vänsterknät börjar värka med, antagligen för att jag felbelastar så när jag har ont i ischias). Nu går jag bara runt och hoppas på att det ska bli bättre. Gårdagen bestod tyvärr inte av någon förbättrning, men allt tar ju sin tid.

Har dessutom fått världens bästa nyårspresent, vi flyttar till en 3:a 1 Januari. Vi hade till och med det flytet att vi hamnar i samma trappuppgång som vi bodde i innan. En hörnlägenhet, totalrenoverad tills vi flyttar in (vi får välja tapeter osv & då får man verkligen göra den till sin egen), balkong & 25-50 m från Niklas jobb. Drömmen har blivit sann, all väntan och all oro har bara släppt så otroligt skönt! Så snart är det dags att börja packa flyttkartongerna igen, men det gör mig absolut ingenting, jag vill bara härifrån ska bli så skönt att slippa Gotec & Hejdegården!

Blev en liten uppdatering iaf. Nu ska all utstyrsel på så jag klarar av att gå en sväng på Ikea :)
Ha en bra dag!

RSS 2.0