Äntligen helg!

Har haft en dålig vecka och har mer eller mindre längtat ihjäl mig efter att det ska bli fredag & nu är dagen här :)
Känner lite mer glädje i mig idag, Smulan har nu sedan två dagar tillbaka rört sig mer än någonsin.. Roligast är när hon hamnar bakom naveln, känns som hela naveln ska skjutas iväg & den bara försvinner helt (har en ganska djup navel, så jag har inte fått någon "fulnave"l än men den är på god väg). Nicke var helt faschinerad i förrgår när hon höll på, hon körde nog sin rymddans tror vi. Han bara skrattade och halvskrek hela tiden, en riktigt lycklig blivande pappa fick man se då. Mina hjärtan, vad skulle jag ta mig till utan er glädje?
Idag är det som sagt fredag, Niklas slutar vid 16.00 (jag ska kolla lägenheten 15.45, så vi får se om han hinner se den idag, jag har ju nyckeln mohaha). Sen bär det raka vägen ner mot Mamma och Pappa. Det ska bli så skönt! Ta det lugnt, mysa med hundarna och åka iväg på mammas äventyr (Brukar alltid bli något, tror julmat-handling stod på schemat för helgen). Det sprider sig ett lugn i både mig och Nicke när man får komma hem, en härlig känsla! På söndag ska vi dessutom gå och se när dem sjunger in Julen i Virserums Kyrka. Då börjar julen på riktigt!
Kom just på, om en vecka är det julafton idag! Tiden bara springer iväg. Och om 1½ vecka kanske vi får börja flytta in i lägenheten, wiiee! Lägenheten har blivit grymt fin måste ju tilläggas, man känner verkligen inte igen sig! Grabbarna har gjort ett bra jobb & tyvärr det enda tråkiga är att köket inte gjorde iordning helt. Målargrabbarna höll med, dem tyckte inte det var roligt att renovera något som inte går att göra snyggt. Men det har klart blivit en förbättring & när jag kommer med mina pysslar fingrar ska vi nog få ordning på det också tror jag! Har tänkt att köra lite mjuk, lantlig, kärleks inspererat kök den här gången. Grått, lite rosa, grönt och svart. Kommer nog bli kanon! All inspiration till köket kom nog ifrån spislocken jag köpte i förgårr, så snygga! Alla tapeter var uppe & två av golven var slipade, så himla snyggt blev det! Tror egentligen att man har lite bra smak inför sånt här, haha! Så nu vill jag bara få jul och allt överstökat så vi får börja ta tag i vår framtid ordentligt! Ska bli mysigt att göra iordning bebishörnan med, det längtar man efter mer än nånsin!
Anneli var i Ullared igår. Vi skickade med henne en lista på lite grejer som vi tänkte kunde vara en smula billgare där nere. Vilket det visade sig att vara :) Fick hem ett babystöd till badbaljan, nässug, kräksskarfs som det stod "can't by me love" på, ett påslakanset med Nalle Puh, ett påslakanset med hundar (från Anneli), mamma-leggings, amnings-bh & hänglås till förråden på Vasavägen. Allt var kanon! Dessutom har syrran packat lite påsar som vi ska ta med hem med sängkläder till vagnen & lite annat smått och gott. Vi ska dessutom få deras skötbord, så det ska målas vitt nångång framöver. Smulans möbler ska gå i vitt :)

Har gått 23+3 idag. Så är nu inne i graviditetsvecka 24. Känns helt ofattbart, tycker tiden går snabbt nu! Hoppas att den fortsätter streta på i samma takt så man inte bli stillastående i all längtan! Igår diskuterade vi namn, om det blir en tjej har namnet varit klart sen länge, blir en liten Arwen då. Pojknamn har varit väldigt mycket svårare. Igår fastnade vi för Fabian eller Ian. Så vi får ser hur det blir :) Kanske inte alls stämmer när Smulan väl kikar ut.

Torsdagens tankar..

En lugn dag som blev en helvetes dag. Så beskriver vi gårdagen (Onsdag).
Hade planerat besök hos Storken och deras MVC läkare. Vid 9.00 ringer Katarina från storken och berättar att läkaren har blivit sjuk. Hon frågar vad mitt erände hos honom gällde och jag sa det att jag skulle träffa honom pga min foglossning och vi skulle troligtvis diskutera en 50 % sjukskrivning. Hon svarade med att aj aj! Då får du ringa upp din vårdcentral och kolla ifall du har möjlighet att komma dit istället, för hit kommer ingen läkare fören i januari igen.
Jag ringer vårdcentralen, där ber dem mig komma på öppna mottagningen som öppnar om en kvart. Slänger på mig kläderna och in i bilen och kör. Väl där är det väntetid i 1½ timme. Får till slut träffa Anders. Jag berättar hur läget är och han undersöker mig och säger att det är ingen tvivel om att jag har foglossning. Han skriver i lite papper till försäkringskassan allt är klart och jag går ut. Läser sedan på pappret att han har sjukskrivit mig HELTID!! Var nära på att smälla av, jag sa klart och tydligt 50 % och inte en procent mer, men tydligen var det de som behövdes.
Utav Anders får jag veta att jag ska gå till min arbetsgivare (vikariehanteringen) och lämna in pappret till dem. Vilket visade sig vara helfel. Gick till arbetsgivaren, hon sa att jaha vad ska jag med det här till, du är bara anställd hos oss när du har jobb och det har du inte nu. Hon tog iaf mitt papper och la det i min hög. Efter att idag har läst på fks hemsida att orginalet ska jag skicka in till dem och arbetsgivaren ska bara ha en kopia av pappret, ifall jag nu ska få min sjuklön från dem första 14 dagarna men det ska jag ju inte eftersom jag bara är anställd när jag väl jobbar, så egentligen är jag arbetslös (bra att Anders berättar exakt hur jag ska gå till väga).
Dessutom efter 40 minuter i telefonkö igår hos fk får jag veta att jag måste fixa papper på alla inkomster jag har fått de senaste 6 månaderna eftersom jag bara är timansälld eller behovsanställd som det heter. Pappret från läkaren skulle jag skicka in när jag har fått papper hem, vilket tydligen inte sen alls stämmer om man läser på deras hemsida utan där skulle jag skicka in pappret direkt, måste nog ställa mig i telefonkön igen..
Ringde dessutom till kommunal, hörde på omvägar att man kunde få sjukersättning även från dem. Ett mycket uppiggande samtal måste jag ju säga.. eller inte! Fick höra att allt var lönlöst för mig i framtiden, jag ska ju inte räkna med att bli sjukskriven, jag ska inte räkna med att få sjukpenning & helst av allt ska jag gå till arbetsförmedligen och anmäla mig som arbetslös?! Jag blev galen! Jag sa: Fast jag är ju inte arbetslös eftersom jag kan få jobb när jag skriver in mig på vikariebankens schema, men som sagt nu kan jag ju inte jobba eftersom jag ahr blivit sjukskriven till 100 % så varför ska jag då gå till arbetsförmedlingen? Fick som svar: Jo för då visar du intresse på att klara av ett annat jobb och då kan du få bidrag från dem istället (Hur fan jag nu ska klara det när det står i min sjukskrivning att jag har svårt att gå). Och dessutom vad fan ska jag göra ifall jag helt plötsligt får ett jobb, gå och jobba även fast jag är sjuk? Jag blev helt tom, det här jävla sverige!! Fy fan så trött jag blir.
Så Kommunal menade helt seriöst att jag skulle gå till arbetsförmedlingen och säga; "Hej, jag vill skriva in mig hos er, fast jag har jobb egentligen men jag kan inte jobba eftersom jag är sjukskriven till 20 januari, men jag ska ändå säga hej till er för att visa mitt intresse så jag kanske kan få arbetslösbidrag av er!!?" Hm NEJ! Hur kunde människan ens tro det? Blev så arg och så ledsen. Här försöker man lösa sin situation så både barnet och jag ska må bra, men alltid när man försöker går det åt helvete.

Satt utanför Niklas jobb från 15.25 idag, han slutade 17.00. Men jag klarade inte av att åka hem & se alla papper. Så jag att hellre där i den kalla bilen och väntade på min solstråle. Jag känner mig så svag just nu :(

.


» Beräknad förlossning 12 april 2011
» Jag är gravid i vecka 22+5
» Jag har varit gravid i 159 dagar
» Jag har 120 dagar till förlossningen
» Jag har klarat av 56% av graviditeten
» Bebisen väger c:a 551 gram
» Bebisen är c:a 29 cm
» Stjärntecken: Väduren

Plockade fram det vi köpt till Smulan...





Det har visst blivit en del, men en del grejer kan vi inte använda fören till sommaren iaf om inte bäsen är en bamse när den kommer ut :)

Pappa-puss i v.23


v.23 (22+0)

» Beräknad förlossning 12 april 2011
» Jag är gravid i vecka 22+0 graviditetsvecka 23
» Jag har varit gravid i 154 dagar
» Jag har 125 dagar till förlossningen
» Jag har klarat av 55% av graviditeten
» Bebisen väger c:a 478 gram
» Bebisen är c:a 27,3 cm
» Stjärntecken: Väduren


Bebisen

Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.


Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.

 

Resultat:


Din BMI (ej gravid) är: 23,05 (normalvikt)

Din rekommenderade vikt vid slutet av graviditeten är: 71,9 - 74,8 kg

En lämplig vikt för dig i vecka 23 är: 64,1 - 65,3 kg (väger nu 65 kg)

 

 

 


Groda utan ben

Vaknade idag med en värkande hals. Har haft det på känn. 3 munsår, snorig & täpt & hosta. Nu även hals.. Och 38 graders feber.. Det vill verkligen bara bli mer hela tiden. & jag som har sagt åt mig själv att sluta gnälla. Men nu kom återigen en sak som jag kan gnälla över. Men än så länge har jag inte låtit febern vinna. Har en fruktansvärd huvudvärk, pulsen slår och varje gång jag reser mig raklång snurrar det till lite. Men jag packar faktiskt kartonger! Har fått ner innehåller i nästan två vitrinskåp (tidningspappret tog slut) & två stora plastväskor är packade med filmer! Men har nog en tredje del av filmerna kvar plus alla skivor. Fattar inte vad min karl ska med alla dessa filmer till?! Men som tur är, dem är behändiga att packa ner, där behövs det inget tidningspapper :)
Har gått 21+1 idag så stegen in i v22 är igång.. Förstår egentligen inte hur man ska räkna. Enligt familjeliv har jag gått 21 fulla veckor + 1 dag och är då i v.22 men om man kollar på andra ställen är jag i v.21 (fast jag redan har gått 21 fulla veckor). Tycker det är hur luddigt som helst! Men läser om fostretsutveckling varje gång jag har gått full vecka och där stor det om hur stor bäsen är och vad som händer i mig. Så på så sätt är jag i v.21 men tar mina första steg in i v.22 Luddigt? Mmm, jag vet.. Jag kan inte förklara så bra, haha.

Pratade precis med mamma, hon kommer upp till helgen. Antingen imorgon eller på lördag beroende på snöovädret som är på gång.. Undra när det drar sig hit upp? Vill inte ha mer snö nu! Och jag vill inte att det ska vara 20 minus! Det är förjävligt helt enkelt :P

Igår greps jag av ren panik. Ska jag sjukskriva mig från mitten av december eller ska jag bara stå ut till mitten av januari eller kanske längre? Känner mig fortfarande lika kluven. Men fick mig väl en tankeställare när kroppen låste sig för mig hela tiden igår kväll. Skulle egentligen testa en deltid & kolla ifall det hjälper. Men är så nervös att det kommer bli svårt att få jobb osv då. Vill bara vara på ekdungen & jag har väl egentligen bestämt mig att så får det bli också. Jag jobbar på deras bokningar och kommer inte längre lägga ut mig själv på schemat. Jag känner att jag inte vill ha den pressen. För nu kan jag Ekdungen och jag känner mig stark i arbetsuppgifterna och säker på det jag gör och så vill jag ha det fram till BF. Sen får vi ju se hur mycket jobb det leder till, men hittils har det ju sett bra ut! Och jag har varit där i över 2 månader nu.
Ringde dessutom chefen imorse, greps ju av ren panik igår som sagt. Läste igenom anställningsbeviset och det står att jag är anställd till 101231!!! Jag tänkte NEJ! Nu är det kört, jag kommer bli arbetslös efter nyår, för vem vill ha en gravid kvinna anställd i bara 3 månader till? Ringde idag förklarade min situation och dem sa att det var lugnt!! Jag jobbar på som vanligt tills det inte går längre. En tung sten föll, puh!
Såhär blir nog min situation: Sjukskriven deltid 25-50 %, jobbar inom vikariebanken endast för ekdungen och så får vi se hur länge det håller.. Låter som en ganska bra mål, men ändå inte. Jag vet inte..

Det här blev tvekans inlägg känns det som. Jag tänker för mycket, men ändå kan jag inte bestämma mig!
Jag är som en groda utan ben, hopplös :)

RSS 2.0