Då har man valt bort mig.

Ligger nu i soffan och tar igen mig lite. Pollenet ute har nog en riktigt uppåt dag idag, huvudvärk, täppt näsa, rinnande ögon och bara allmänt hängig, heja pollen, I Love You!

Lill-snurpan somnade för en timme sedan. Snuttbehovet var enormt så idag fick hon somna vid bröstet så det blev bara lite småätande vilket vi egentligen ska hålla oss borta ifrån. Men någongång ibland och dessutom är det så mysigt, det tycker vi båda :)
Magen är fortfarande krasslig på henne. Kör på minifomdroppar men dem är ju inte det lättaste att komma ihåg. Helt plötsligt ligger hon där och smaskar för fullt och jag slår mig själv i huvudet DROPPARNA!! Måste komma ihåg dem, måste få in dem som en vana. För om jag inte läser av henne helt fel så tror jag att dem hjälper henne lite på traven iaf. Visst hon har fortfarande sina konstanta skrik i några timmar i övertrötthet. Men det märks när dropparna har blivit missade för då vaknar hon och illskriker och tar i och sedan somnar hon efter en stund igen. Stackars liten! Usch, det gör ont i mamma hjärtat när "Tappa-luften-skriket" sätter igång!

Skönt med fredag, den sitter inte fel alls. Dock har inte Nicke mycket till helg. Han jobbar imorgon med, suck! Men som tur är kommer mamma upp ikväll och stannar här över helgen så jag får lite sällskap :) Imorgon ska vi åka och hälsa på morfar, försöker fortfarande i ren panik att hitta en katt åt honom. Ringde på en annons i förrgår men självklart var han såld. Börjar bli riktigt tråkigt att inte hitta någon nu.. På söndag vet jag inte vad som sker, tvättid har vi iaf och Anneli pratade något om förmiddagsfika, vi får helt enkelt se hur det blir den dagen!

Ligger nu och funderar på vad det ska bli till käk idag. Mamma har börjat gå på drink & sopp-diet så hon ska nog inte käka något. Niklas har börjat med LCHF-diet så han äter enbart fett och vissa grönsaker just nu. Jag går också på "diet",  NO-koffein, NO-dricka mjölk & NO-lök dieten. Hahaha! Så vi har ett stort dilemma som egentligen är ganska litet. Jag är sugen på att gå ut och käka, mamma får väl då helt enkelt ta med sig en liten shake, Nicke får säga till att han bara ska ha massa FETT och jag kan välja nästan exakt vad som helst på menyn men får endast dricka vatten eller juice till! Eller så blir det färskostbiffar här hemma. Hm, vilket lockar mest?!

Jag är övertrött och vet egentligen hur mycket sagt det blev med det här inlägget, men ändå :D
Förresten vår lilla Smuuuul sov i sin egna lilla säng inatt, heja henne! Men ack vad tomt det var brevid oss..

updaterar och berättar...

... att vi lever! Känner mig mer levande än någonsin. Sniffar bebis heeela dagarna och mår allmänt kalas. Hon växer och står på sig vårt lilla knyte. Niklas är nu inne på sin tredje jobbdag och hittills har det funkat kalas för oss båda. I måndags hade lill snurpan en skit dag, var mer eller mindre ledsen hela dagen, men såfort hon fick komma upp i famnen och vara med mig hela tiden så var hon lugn. Antagligen bara behovet av närheten som saknades.

Vill återigen tacka min kära mor och far för dem 5 välbehövliga dagarna när vi var där nere senast. Gjorde mycket nytta för kroppen. Kroppen förövrigt läker för fullt nu. Har några stygn kvar som inte har trillat bort ännu men på 3 ställen finns det just nu bara fint läkta ärr. Men det var visst mer sytt än vad vi hade trott från början, men skönt att det läker relativt snabbt iaf! Kan återigen sitta ner, tog 14 dagar och det känns lite stramigt men skönt att inte behöva vara till "besvär" längre. Min foglossning känns fortfarande av till viss mån men absolut inte som det gjorde under graviditeten. Låser mig lite i sängen ibland, men fixar det själv nu. Likaså gör det lite ont att sitta upp, antagtligen för att man inte har gjort det på ett tag. Men jag kämpar och står i! Känns skönt att kunna ta på sig skorna själv, bära och städa igen :)

Imorgon är det skärtorsdag. Arwen blir 19 dagar, tiden går så himla snabbt! Och Niklas moster med man kommer ner till östergötland ifrån Norrland. Så det blir lunch här hemma och mys med Arwen. På fredag firar vi påsk ute i Slycke med Svensson familjen och självklart norrlänningarna! Kommer bli trevligt! Och på lördag beger vi oss ner till Småland för att fira påsk med mamma, pappa, farmor, farfar, john, marina + barn och sen tror jag Lollo & Albin skulle vara där en sväng med. I småland stannar vi tills på måndag. Ska bli skönt att komma bort lite igen :)

Nu hör jag mitt lilla monster ligga och morra så det är nog dags för lite käk. Kallas nu mer för mjölkkossan här hemma och vi brukar driva rätt mycket om Arwens drömmar och flygande tuttar :D

Hej svejs!

Förlossningsberättelse

Min förlossningsberättelse med Arwen:

 

Vattnet gick 23.30 nere i Virserum hemma hos min mamma och pappa, 2 timmar ifrån Linköping. Niklas var kvar uppe i Linköping eftersom han jobbade kväll och hade planerat att åka ner till Virserum på lördag morgon, vilket det nu alltså inte blev. Mamma följde med mig hem, vi tog hennes bil, fullpackade med plastpåsar och handdukar runt omkring mig. Började känna av mensvärkar vid 24.00 och samtidigt ringde jag förlossningen i Linköping för att berätta att jag hade fått vattenavgång. Eftersom jag då inte hade några direkta värkar eller sammandragningar bestämde vi oss då för att jag skulle komma in 11.30 på lördags förmiddagen för kontroll, om nu inte värkarna skulle börja. Vilket dem gjorde. En kvart efter att jag hade pratat med förlossningen kom det sammandragningar påsmygandes och när vi hade åkt i ungefär 30 minuter började dem tillta mer och mer. När vi hade ungefär 1 timme kvar till Linköping fick jag börja ta till andningen. Värkarna höll på i ca 1 minut och kom med 4-5 minuters mellanrum.

 

Väl framme och inne i lägenheten började värkarna trappa av lite, hade nu ungefär 7 minuter mellan dem (trots trappstegen upp haha). Fick bara några enstaka men efter ett tag började värkarna tillta igen och nu började dem kännas ordentligt. Jag ringde därför förlossningen. Fick som svar att jag gärna fick jobba på lite till hemma, men att jag skulle komma dit (utan att ringa innan) när det blev för intensivt. Ringde det telefonsamtalet vid 03.00 ungefär. Vid 04.29 blev vi inskrivna på förlossningen. Trodde vi skulle få komma till ett undersökningsrum (kan rutinerna som gällde när man hade förvärkar) men vi fick ett förlossningsrum på en gång. Vattnet fortsatte att rinna så var totalt dyngsur när vi kom in, låg i kläderna ett tag men efter första halvtimmen med ctg-kurvan kom Barnmorskan in och kände på mig och såg då hur dyngsur jag var. På med nättrosor, blöja och rocken. Tanken blev: NU VAR DET ÄNTLIGEN PÅ ALLVAR, JAG KOMMER INTE ÅKA HEM!!

 

Ctg-kurvan var normal och jag hade 3-4 värkar på 10 minuter (pinvärkar). Vid 05.49 började jag ta hjälp av lustgasen, inget hade hänt och nästa ctg-kurva blev svårbedömd däremot var lustgasen min bästa vän just nu, jag låg och garvade konstant och t.o.m under värkarna så kom det massa fniss, Niklas hade mycket roligt åt mig! 07.17 har värkarna fortfarande inte gjort någon nytta. Hade 3-4 värkar på 10 minuter och mellan varje värk hade jag massa småvärkar, så jag fick ingen ro alls i kroppen. Fick då en spruta i baken med Petidin, detta gjorde att jag kunde slappna av mellan dem riktiga värkarna och ett tag sov jag till och med mellan dem. 08.50 Börjar värkarna tillta, lustgasen funkade fortfarande kanon bra, vi hade det riktigt mysigt inne i rummet. Niklas satte på lite musik och vid varje värk låg man och nynnade texterna i huvudet, en smärtlindring i sig vill jag lova!

 

09.40 ny ctg-kurva görs och dessutom en undersökning, är nu öppen 3 cm, äntligen har det hänt något! Vid 11.00 önskar jag att få EDA, smärtan blir ohållbar! Öppen 6-7 cm läggs EDA klockan 11.50. Har innan dess fått dropp så jag får i mig lite vätska. EDA:n hjälper väldigt snabbt och efter 2-3 värkar började jag mest bara känna av trycket, ingen smärta. Därför bestämde vi oss för att sänka styrkan på lustgasen, 2-3 snäpp (vi skulle höja igen när det var dags för krystvärkarna men detta glömdes bort). Niklas fick springa iväg och fylla på pengar till bilen och passade även på att ringa till mamma och svärmor för att berätta hur det går. Barnmorskan ville att jag skulle få i mig lite dricka och lite soppa, så in kommer en bricka med minestronesoppa, youghurt och nyponsoppa. Jag hinner ta några klunkar med nyponsoppan sen börjar värkarna tillta ännu mer.

 

13.00 kände jag bara helt plötsligt att jag ville börja trycka på och fick då ringa på signalen och ack så rätt jag hade, jag är fullt öppen och Arwens huvud är långt nere i bäckenet. 13.15 började jag krysta. 13.25 får jag värkstimulerande dropp eftersom jag inte känner av värkarna så kraftigt pga EDA:n. 13.35 är det barnmorskebyte och in kommer även en sjuksköterska plus en barnmorskestudent. 13.45 börjar krystningarna bli riktigt bra, känner av ett fruktansvärt tryck ner mot rumpan och samtidigt känner jag av att det spänner och det känns som jag ska spricka. Ligger nu på sidan med ena benet i ett ”stödställning” och det här är ställningen Arwen kommer ut i 13.56. På två krystningar på en värk kommer hon utflygandes och jag känner hur allt tryck bara försvinner. Den känslan var nog bland den bästa jag har känt någonsin.

 

Arwen var ganska blå när hon kom ut så hon fick gnuggas igång. Till en början kände jag mig ganska lugn men när dem bara fortsatte att gnugga och gnugga så började både jag och Niklas bli lite oroliga. Barnmorskan läste av oss ganska snabbt och sa att ”hon är på gång, hade hon inte varit det hade vi gått ut med henne, så det är ingen fara”. Jag får upp henne på bröstet och tillslut avtar blå-heten och hon börjar piggna på sig. Moderkakan kom ut efter ca 10 minuter. Allt kändes så fantastiskt och overkligt (vilket det gör fortfarande), alla tre var precis slutpumpade och Niklas och jag bara tittade på varandra med lättade blickar. Nu var hon ute!

 

Sedan kom min största farhåga, jag hade spruckit på 3 ställen. Så nu var det dags att bedöva. Kylsprayen var en hemsk smärta på ett sätt, men ändå kändes svidandet helt underbart. Efter att kylsprayen hade gjort verkan hamnade jag i himmelriket, när tandläkarbedövningen sedan också la's så kände jag ingenting. Att bli sydd var inte så hemskt som jag hade trott, det var smärtan efter att bedövningarna släppte som var jobbigast! Men det var precis som alla hade sagt, man var så mörbultad så det infann sig ett väldigt lugn o kroppen och dessutom så hade jag världens vackraste människa på bröstet!!

 

Jag är mycket nöjd över förlossningen och fortfarande i chocktillstånd över att det faktiskt gick så fort som det gjorde. Från att inte vara öppen något speciellt, ha bakåtriktad tapp (som inte ens Barnmorskan nådde) till att sedan 14½ timme efter vattenavgången fått ut vår lilla flicka! Hade nog räknat med att få vänta till kvällen. Får nog tacka petidinet för att jag fick vila upp mig!


Första trippen till mormor och morfar :)

Åkte ner till mamma och pappa igår. Resan ner gick ganska bra. Låg halvliggandes i baksätet med huvudet i Arwens knä inprincip. Hon var så duktig hela resan ner, totalt coollugn. Okej, hon är väldigt lugn förjämnan. Gör ifrån sig några kattskrik som mamma kallar det, haha! Väl nere kollapsade kroppen ganska så snabbt. Mornarna och förmiddagen är alltid bäst, eftermiddagarna och kvällarna är värre. Käkar citodon mot smärtan av stygnen och för att ryggen och höfterna ska kunna slappna av. Hållningen börjar bli bättre så svullnaden i svanken har gått ner mer och mer nu.. Skönt det! Babianarslet har blivit bättre det med!

Tar en timme i taget. När trycket kommer springer sig paniken på, den känslan är nästan värst. Men det ska ju bli bättre så jag hoppas verkligen på det!

Det här med amningen funkar jätte bra! Det har pratats om att det gör så himla ont när mjölken strömmar till och att man får så himla ont i bröstvårtorna osv. Min mjölk har strömmat till, har massa mjölk, visst det kändes och det var ömt men det var verkligen inte såå farligt! Bröstvårtorna har jag både haft fyllda blodblåsor (som har blivit 3 gånger så stora efter amningen), jag har dessutom haft rosa sår på dem. När lillan har suttat har den känslan av svidande bröstvårtor tagit över det andra och det har varit så otroligt skönt! FAKTISKT!
Känner mig stolt över vår lilla snutta som har haft rätt sugteknik från dag 1! Älskade barn!

Niklas första lediga vecka har snart gått och idag är Arwen 1 vecka ung. Tiden går redan väldigt snabbt!


Lägger in lite bilder från våra första dagar :)

Arwen kom till lördagen den 2 april klockan 13.56.
51 cm lång och vägde 3515 gram.
Vattnet gick 23.30 den 1 april, värkarna tog fart efter 45 minuter.
Vi var inne på förlossningen vid 04.29.


Första ctg-kurvan körs och lustgasen har precis blivit min bästa vän!


Dyngsur av fostervatten fick jag ta på mig nättrosor, blöja och snygg-rocken!


Det bästa stödet under hela förlossningen, Niklas underbara hand!


Upp i gåstolen och försöka röra på sig, vilket inte alls fungerade! Men vi försökte iaf :)


Sladdar överallt! Snart var det dags att börja krysta.


Sista bilden som togs innan Arwen kom ut, lugnet före stormen!


Lugnet spred sig i hela kroppen. Hon var lite segstartad till en början, kom ut blå, så dem fick gnugga igång henne, men efter ett par minuter fick jag upp henne på bröstet :) En fantastisk känsla!


Första påklädningen :) Lite hjälp utav Jessica, barnmorskan som förlöste oss!


Världens stoltaste pappa!!

Lägger in förlossningberättelsen någon dag när den har blivit klar :)

RSS 2.0