2 dagar kvar till långledigt!

Dagarna rullar på som dem ska här hemma! Myser med vår lilla Arwen för fullt, precis som det ska vara. Stora flickan blir på onsdag 2 månader! Tiden går så himla fort. Man har alltid sagt att den gör det, men sen vi fick Arwen ser man hur snabbt hon växer och utvecklas, då blir det så himla mycket tydligare då! Vårt lilla hjärta :) Nu är det bara två vardagar kvar den här veckan. Det var som jag sa till Niklas imorse, idag är det "onsdag" tänk om ändå alla veckor började på onsdagen, vad härligt det skulle vara! Men ändå så mycket tid man skulle förlora. Man får njuta utav tillfällena istället. På onsdag kommer Ellinor och Sören ner till Slycke. Då får Arwen träffa gammel mormor och morfar för första gången. Tycker om när dem kommer hit, dem är så mysiga! Så det ser jag framemot. På torsdag kväll åker vi ner till mamma och pappa och är där över helgen, ser framemot det med! Alltid så himla skönt att få komma hem, att få kunna vara ute en hel dag på trädgården är guld värt när man bor i lägenhet mitt inne i stan! Imorgon ska vi på möte angående vår lägenhet.. Det är nämligen så att vårat hus ska göras om till bostadsrätter. Vi vet inte ifall vi får bo kvar ifall det är så att vi inte vill köpa lägenheten, så just nu känns framtiden lite ovis. Känns pissigt som fan att behöva köpa lägenheten för miljonen (gissar på att den kostar det) men ändå så vill vi inte flytta härifrån, vi har ju verkligen gjort den här till våran. Så just nu sitter vi och överväger för och nackdelar. Vi får ju absolut lägenheten till ett mycket bättre pris än ifall vi skulle köpa någon ute på "marknaden" men ändå så vet vi inte ifall vi vill ta lånet för en lägenhet, planen är ju att köpa ett hus i framtiden. Men just nu är det bara att vänta och se om vad som sägs imorgon och därefter får vi väl börja fundera på vart vi ska ta vägen, ifall vi nu skulle behöver det. Stopp och slut. Jag återkommer :)

Första inlägget från...

... Iphonen Får se hur det funkar. Har fått order om vila hela helgen eftersom jag bara har fått ut fem ml i vänstra bröstet sedan igår.. Stress och min onda kropp gör inte det hela bättre men det är bara att ta det lugnt nu så ska det nog bli bra igen!

Back in Linkan

Hemma igen efter 1 vecka nere hos mamma och pappa. Blev väl inte riktigt som det var tänkt men det spelade inte så stor roll. Tanken var från början att vi skulle åka ner på tisdagen (pappas födelsedag) och titta på speedway, vilket vi gjorde. Niklas åkte vid 6.00 på onsdagsmorgonen och jag och Arwen stannade kvar. Niklas skulle ha kommit tillbaka på fredagen men eftersom det blev kris på jobbet fick han jobba hela helgen plus måndag. Blev ett antal övertimmar! Han kom iaf ner till Virserum igen i måndags kväll, då hade han inte sett oss sedan i onsdags så det blev mycket pussar och kramar på både mig och Arwen :) Vi kom hem hit till Linkan igår igen.

Idag har vi varit på BVC. Arwen har varit krasslig sedan i söndags med hosta och snor. I tisdags hade hon dessutom lite feber och har sedan dess varit slö (även utan feber). PÅ BVC sa dem att det trolitgvis var en infektion så koksaltlösning och suga rent är det som gäller nu. Hoppas hon piggnar på sig snart! Troligtvis har väl dem senaste dagarna tagit ganska hårt på henne eftersom hon endast hade gått upp 300 gram på 2 veckor, så kurvan har börjat plana nu vilket inte är roligt.. Hoppas det bara har varit dem senaste dagarna som har gjort det så det inte är min mjölk som har minskat. Hon hade iaf vuxit 2 cm så nu är hon hela 55 cm :D
Har dessutom fått numret till min "snart" sjukgymnast så vi kan börja träna upp bäckenet på rätt sätt. Känns bra att få ordning på det med hjälp av kunniga människor än att jag ska behöva hålla på och gissa mig fram.

Sitter just nu och väntar på att Nicke ska komma från jobbet. Har huvudvärk idag antagligen för att de blev lite mindre sömn än vanligt inatt så skulle egentligen behöva äta något nu, men eftersom kylen är tom så går det inte. Anneli skulle komma förbi med en sväng efter jobbet så antagligen dröjer väl maten ännu längre eftersom vi måste till affären.. Visst jag hade kunnat handla när jag hämtade ut min Iphone idag (JA DEN HAR KOMMIT, men jag har inte hållt på med den än, väntar tills Nicke är hemma), men det blir för tungt att putta vagnen då. Vi får se hur det blir, Niklas skulle ringa men det har han inte gjort än så antagligen är det bortglömt :P

Som vanligt, värre än värst och här har jag fått skit. Puh!
Ha det bra!

Ibland så bubblar bägaren över!

Jag blir galen på allt det här tjatandet om det som har varit! Från min sida, som faktiskt är min sida, så är det ingen som bryr sig, för här har man lärt sig att gå vidare. Upprepning på upprepning, och ja jag vet fan vad jag pratar om eftersom jag har upplevt det själv många MÅNGA gånger. Snälla för er egen skull eller hur många ni nu är, släpp det och gå vidare! Chansen fanns där men inte blev den utnyttjad, då får man skylla sig själv! Man kan inte ha två och bara använda en, för den sistnämnda stannar inte. Acceptera förlorandet SNÄLLA!!

Kärleken till livet

Sitter och tittar på mitt härliga SEVEN HEAVEN :) Haha! Egentligen är det väl ingen kanon serie, men jag fastnade under graviditeten och vid den här tiden på vardagarna sitter jag oftast och vaggar Arwen i famnen pga hennes eländiga mage. Än sålänge ligger hon bredvid mig med HICKA, ovanligt?! Hon börjar bli lite småförbannad så jag ska snart vagga henne lite för att se om hon vill somna.

Mellan 12-13.00 ska vi åka iväg till Maxi och Apoteket, minifom och våtservetter behöver inhandlas! Men väntar nog till 13.00 för då kan jag ställa bilen på innergården lagom tills vi ska börja packa i vagn och väskor. Idag ska vi nämligen åka ner till vårt kära Småland! Ikväll ska vi åka och kolla på speedway, första gången för Arwen och även första gången för Niklas. Ska bli riktigt roligt att få känna spänningen och doften av metanol :) Dessutom fyller pappa år idag. Niklas åker hem imorgon bitti igen, jag och Arwen stannar kvar. Framförallt för att både pappa och jag är hemma om dagarna och kan ha lite nytta av varandra och dessutom ska Nicke åka vid 6.00 på morgonen och jag har ingen lust att väcka Arwen när hon sover. Niklas kommer tillbaka på fredag igen. På lördag blir det kalas för pappa och på kvällen åker vi hem eftersom Niklas jobbar på söndag. Vad jag gör på söndag återstår att se, hade tänkt att åka ner till Vimmerby och hälsa på hos Fritidsledarna och Bibbi, Johannes och Niklas. Men som jag har förstått så kommer det inte så många från dem nuvarande F2:orna och då är det inget kul. Plus att jag inte känner mig så pepp på att köra dit ner igen när jag åkte förbi kvällen innan.

Nu börjar det bli lite väl pippligt så nu ska jag sätta mig med lillan i famnen på balkongen en sväng. Seven Heaven är ju slut ;)

Bjuder på några bilder på mina hjärtan:








Jag älskar er så fantastiskt mycket!! Vårt liv är underbart :)

Duktiga Niklas!!

Vill börja med att ge en stor PUSS till min sambo som är så himla duktig! Sedan 1 vecka tillbaka har han ednast käkat LCHF-kost här hemma, inte för att han egentligen anser sig själv vara tjock, utan för att han har lagt på sig lite och han kommer nu inte i alla sina byxor längre och för att spara pengar så väljer han hellre att gå ner i vikt än att köpa nya haha! Det är Niklas det! Iaf, LCHF innebär mycket fett och inga kolhydrater. Så här hemma har vi nu i en veckas tid ätit feta såser, stora köttbitar och massa grönsaker. (Jag har ätit kolhydrater vid vissa tillfällen). En dag för Niklas ser ut på det här sättet:

Frukost: Bröd bakat på nötter, massa ägg och smör. Inget mjöl (mjölet görs på nötterna).
Lunch: T.ex. Sallad med kräftstjärtar, ägg, avokado och majonäs eller californiastek med beasås och ugnsrostade grönsaker
Mellanmål: "Knäckebröd" gjort på ost, ägg och sesamfrö
Middag: Lövbiffgryta med västerbottenost och broccoli
Kvällsmat: Nötbröd och filmjölk eller äggröra och stek bacon

Iaf. Niklas har under den här veckan gått ner 4 kilo! Han har tappat centimeter över alla kroppsdelar dessutom. Stor eloge till dig mitt hjärta!! Jag själv har dessutom lyckats också (helt utan tanke på det, bara för skoj skull har jag med vägt och mätt mig). Jag har iaf gått ner 1 kilo den här veckan. Är nu nere på 61,5 kilo nu, har tappat 6 cm runt magen, 3 cm i midjan och 3 cm runt rumpan! Så nu har jag gått ner 13 kg sedan förlossningen. Antagligen tar amningen ganska bra på kroppen och det gillar vi starkt ;)

Nog talat om vikt.
Imorgon är det lördag och det innebär utflykt med Madde och Henke! Dem har inte checkat in Arwen ännu så det blir första träffen för dem! Vi ska iaf ta en tur till Vadstena och sedan vidare mot Ombergs ekopark. Ska bli mysigt att åka iväg lite och framför allt riktigt skönt att få träffa lite folk så man kan få prata av sig lite :)

Nähe nu säger vi godnatt, dags för sängen!

Torsdag kväll

Har precis varit ute på en tur med vagnen. Jäkla skitväder! Vi klarade oss undan regnet men det är ju ingen värme ute, ska det bli som det har blivit tidigare om åren nu i år? Att det är fint i april och till sommaren så blir det skit väder? Nej det vill vi inte!

Har egentligen inget att skriva om idag, har väl inte så mycket att komma med faktiskt. Dagen har varit som många andra dagar idag amning, blöjbyten, skrik och massa MYS & GOS :) Blev nerkräkad ordentligt imorse efter att arwen skulle rapa, det slutade med en spya över ryggen som rann ner längs benen, den första spyan över ryggen har nu alltså blivit avcheckad, men det lär ju inte vara den sista! Iaf, en spya över ryggen blev bad för Arwen som var nerkräkad och en dusch för mig som också då var nerkräkad. Det blev första badet för henne som endast jag var anhängare till och det gick kalas! Sprattlade för fullt med både armar och ben :) Efter det la jag henne på fårskinnet utanför toalettdörren så hon såg mig och så satte jag igång och duschade, när jag hade duschat av mig shampot stod jag som ett fån, hon hade somnat! Så där stod jag och lyxduschade i en kvart och hon låg som snarkade så gott. Då vet vi det till nästa gång :) Dessutom har hon spytt ner Nicke ganska så rejält idag med och det var sån kräks som kom ifrån magen så det luktade ju inte mumma om någon av dem direkt, haha!

Ringde Storken idag för att boka tid för efterkontroll. Den ska enligt mina papper (storkens papper) göras 6-8 veckor efter förlossningen. Jag fick tid den 7 juni alltså 9½ vecka efter förlossningen. Blev bra tjurig och speciellt när hon frågade över hur det hade varit efter förlossningen och jag svarade som det var. Trodde jag då skulle få en tid LITE tidigare så vi kunde kolla upp det, men nähe då, inte fick jag det. Ska prata med BVC nästa gång vi ska dit och försöka ta det den vägen istället, inte bra ifall det går för långt heller känns det som. Hon på Storken sa själv att jag kunde få något receptbelagt emot det för att gå den vägen först, men då ska jag alltså vänta i 4-5 veckor till innan dess. Det lär ju inte bli bättre direkt. Så lite tjurig är jag på dem! Men biter i det sura äpplet och går en annan väg istället.


Känner mig rastlös idag. Har bara varit ute på den där promenaden på hela dagen. Men bara fantasin sätter gränser så jag får väl helt enkelt skylla mig själv att det inte händer mycket mer. Men ändå har det det varit en ganska skön dag, Arwen har legat i famnen och bara myst mest hela tiden :)

Nicke säger nu att jag ska hälsa, så ja Nicke hälsar! :P

4 maj, 2011

Såhär 1 månad efter förlossningen är det nog dags att lägga in en före och efter bild på magen :)


Före (tog inga bilder efter v.38):


1 månad efter förlossningen:


Alla 12 kilorna är väck! Bara lite till som ska bort nu :) Och hänget ska självklart tränas upp!! Och så får vi väl hoppas att raggasträngen bleknar lite iaf haha!

Ha det bra mina vänner!

Vårt lilla kärleksbarn!

Hon växer och står på sig vårt lilla hjärta! Idag var det dags för att träffa Lena på BVC igen, idag hade hon även med sig en sjuksköterskastudent med som tittade på vår lilla flicka :)
Hon är fullt aktiv med blicken och följer så bra! Och leendet finns där i dem små glittrande ögonen så Lena trodde att snart får vi se ett stort smile :D  Hon vägde hela 4210 gram och var 53 cm lång. Eftersom mjölken är så bra, hon går upp i vikt och det fungerar för oss så blir det 2 veckor till nästa besök, då är hon 1½ månad. Jisses vad tiden går snabbt! Känns som hon nyss kom till oss.

Nu ligger hon här brevid mig, 2 cm ifrån mig. Hur många gånger jag en flyttar upp henne på kudden så ligger hon 2 cm ifrån mig inom 2 minuter igen. Hon ska ligga på mammas kudde <3 Inget mig emot!!
Även dem gråaste dagarna (som idag med mörk himmel, snö och regn i maj) så lyser hon upp hos oss här hemma! Tänk vad livet kan vända bara på en dag. Och tänk hur lätt det är att slänga det jobbiga åt sidan och bara låta det ligga där. Helt underbart!

Snart ska vi åka iväg till Plantagen och Jysk när Nicke har slutat. Vi pratade om att ta en promenad ikväll, men det är lite för kallt för det idag känns det som. Så vi stannar inne. Arwen och Nicke ska bada tillsammans ikväll igen så vi kör på lite innemys :)

Kan ju tipsa om här att jag nu ska börja bli lite aktiv på min gamla blogg: luossa.blogg.se
Började i mars med buzzador och har tänkt att blogga om det på den bloggen. Så gå gärna in där med jämna mellanrum och kolla ifall jag behöver er hjälp :)

RSS 2.0